1. Cires : Pom de vigoare mijlocie, cu coroana larga, rezistent la ger si seceta, cu productivitate mare. Fructele sunt mari, sferice cu partea dorsala bombata de culoare rosu sāngeriu, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, neaderenta la sāmbure. Perioada de maturare 20 – 30 mai<


     2. Cais : Pomul are o crestere semiviguroasa spre mica, cu coroana globuloasa, cu buchete de mai si ramuri mixte, ca ramuri fructifere predominante. Intra pe rod in anul 4 de la plantare, are rezistenta buna la ger si īngheturile de primavara ca si la seceta. Fructul este mare, de 75 g, de forma sferica, putin alungita, cu aspect foarte atragator. Pielita este elastica, de culoare galben portocaliu, acoperita cu rosu. Pulpa are culoarea portocalie deschis, este consistenta si suculenta cu gust echilibrat, dulce si aromat. Sāmburele este neaderent, relativ mare, reprezentānd 6,8% din greutatea fructului. Epoca de coacere este de la 30 iulie la 5 august.


     3. Piersic: Pomul de vigoare medie-mare, cu productie foarte buna, rezistenta la boli medie, rezistenta la ger foarte buna, autofertil. Fructele sunt mari, de 215-265g, culoarea epidermei alb-crem, acoperita pe 1/3 din suprafata cu rosu-zmeuriu, iar culoarea pulpei alba-crem, consistenta pulpei fina. Se valorifica prin consum in stare proaspata si industrializare sub forma de gem, nectar, compot. Soiul este foarte productiv, cu fructe mari si sferice, frumos colorate. Gustul foarte placut, aroma specifica de piersica cu pulpa alba īl fac foarte apreciat de consumatori. Epoca de coacere in a doua decada a lunii august.


     4. Gutui : Pomul de vigoare mica, cu coroana globulos-turtita, scoarta brun-cenusie. Fructul de marime mijlocie 270-330 g, de forma rotunjita, cu coaste largi mai mult spre extremitati, de culoare aurie, cu nuanta portocalie. Pielita este subtire, neteda, lucioasa, acoperita cu perisori pāslosi si cenusii in jumatatea dinspre caliciu. Pulpa este de culoare galbena, consistenta, crocanta, semizemoasa, putin īnecacioasa, dulce, acidulata si aromata. Maturitatea de recoltare – octombrie<


     5. Prun ANNA SPTH : Soi de vigoare mijlocie cu coroana invers piramidala, semi precoce si foarte productiv.fruct mare, de forma globuloasa, de culoare rosie-vanata, negricioasa, cu pulpa neaderenta la sambure, de calitate foarte buna pentru masa si industrializare. Epoca de coacere septembrie inceput de octombrie.


     6. Prun TULEU GRAS: Pom de vigoare mijlocie, androsteril necesitand polenizator unul din soiurile Anna Spath, Stanley. Fructul este mijlociu, elipsoidal, simetric, cu pielita subtire, vanata inchis, acoperita cu pruina groasa albastruie. Pulpa este galbena verzuie, crocanta, suculenta, dulce , fin aromata, neaderenta la sambure, apreciata atat pentru masa cat si pentru industrializare. Maturitatea de recoltare: a doua jumatate a lunii august.


     7. Prun STANLEY : Soi foarte viguros, cu productivitate buna, rezistent la boli si daunatori, autosteril, necesita polenizator: Anna Spath . Fruct mare, cu pielita de culoare vanata inchisa, acoperita cu pruina albastra. Se coace la sfarsit de august inceput de septembrie. Fructele se preteaza foarte bine la industrializare.


     8. Prun D AGEN : Pomul este de vigoare mijlocie, partial autofertil. Se pot folosii ca polenizatori soiurile: Anna Spath, Vinete romanesti, Stanley. Fructele mijlocii cu pielita de culoare roz-rosietica, acoperita cu pruina groasa albastra violacee, cu puncte subcutanate galbui. Pulpa este galbena-verzuie sau galbena –aurie. Este soi pentru industrializare. Maturitatea de recoltare: inceputul lunii septembrie.


     9. Nectarin : Pomul de vigoare mare, port semierect, rodeste pe ramuri mixte si lemn de 2 ani. Fructul de marime mare, 190 - 200 g, de forma ovoida. Pielita este de culoare galbena, acoperita cu rosu – grena pe 70-80% din suprafata. Pulpa este galbena, fina, suculenta, gust foarte bun, aromata. Epoca de maturare: 15 – 25 iulie.


     10. Visin : Pom de vigoare submijlocie, cu coroana piramidala, produce moderat si constant. Soi autofertil. Fructul este mijlociu, cu greutatea medie de 4-5 g, de consistenta medie, de culoare rosu īnchis stralucitor, pulpa este de culoare rosie, consistenta si astringenta, gust acidulat dulce, neaderenta la sambure. Epoca de recoltare prima decada a lunii iunie.


     11. Par ABATE FETEL : Pomul de vigoare medie spre mare, rezistent la boli si daunatori, productivitate ridicata a pomului. Fruct mare de culoare verde-galbuie cu pete rosii pe partea insorita. Pulpa este albicioasa, suculenta, acidulata si fina. Se recolteaza in prima decada a lunii septembrie.